Κατάστημα

Storytelling για ένα καλύτερο αύριο: Eφαρμογές στην ξενόγλωσση εκπαίδευση

Ημερομηνία διεξαγωγής διαδικτυακού σεμιναρίου: 10.04.2022

Ώρα: 12:00-13:30

Η Yarn σε συνεργασία με την Margarita Kosior έχει την χαρά να σας παρουσιάσει το διαδικτυακό σεμινάριο

Storytelling για ένα καλύτερο αύριο: Εφαρμογές στην ξενόγλωσση εκπαίδευση

Γιατί μας αφορά το storytelling?

Όλο και πιο συχνά, καθηγητές ξένων γλωσσών επιλέγουν να συζητούν με τους μαθητές τους τα “δύσκολα” θέματα, που μας κάνουν να νιώθουμε λίγο άβολα, επειδή καλούμαστε να αναστοχαστούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας. Ένα από αυτά τα θέματα, που αν και είναι εξαιρετικά φλέγον σε πολλές χώρες (όπως η Ελλάδα) σπάνια φτάνει στις σχολικές αίθουσες, αφορά τις ευθύνες μας απέναντι στα ζώα συντροφιάς. Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ευζωία τους και την ομαλή μας συνύπαρξη, που να διέπεται από σεβασμό;
Συχνά, η αφήγηση ιστοριών είναι ο πιο εύκολος τρόπος να εισάγουμε τέτοιου είδους θέματα, καθώς βοηθάει στην ανάπτυξη ενσυναίσθησης στους μαθητές και στις μαθήτριες, που καλούνται να μπουν στη θέση του άλλου. Υπό αυτό το πρίσμα, θα παρουσιαστεί στο webinar ένα παράδειγμα storytelling session για παιδιά 5-11 ετών, βασισμένο στην ιστορία “Mae to the rescue”.

Στο webinar:

  • Θα παρουσιαστούν πληροφορίες σχετικά με το storytelling, όπως το πώς να επιλέξουμε την κατάλληλη ιστορία και το τι να προσέξουμε κατά τη διάρκεια της αφήγησης.
  • Θα συζητηθεί γιατί το θέμα των ζώων συντροφιάς δεν θα έπρεπε να μείνει εκτός της τάξης ξένων γλωσσών.
  • Θα παρουσιαστούν ασκήσεις, δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα storytelling session.
  • Θα δοθούν συμβουλές και θα λυθούν απορίες γύρω από την αφήγηση ιστοριών σε δια ζώσης και διαδικτυακά μαθήματα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα έτοιμο σχέδιο μαθήματος για το βιβλίο “Mae to the rescue”.

Σε ποιους απευθύνεται το webinar;

Το webinar απευθύνεται σε καθηγητές όλων των ξένων γλωσσών αλλά και σε φοιτητές ξενόγλωσσων και παιδαγωγικών τμημάτων.

Tο κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 15 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), εκ των οποίων το 1 € κάθε συμμετοχής θα διατεθεί στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων Stray Planet (Αδέσποτος Πλανήτης) στην Θεσσαλονίκη.

Για τα εγγεγραμμένα μέλη του Yarn (και όσους εγγραφούν στην 1η ξενόγλωσση διαδικτυακή κοινότητα ως τις 9.4.2022) η συμμετοχή σε όλα τα σεμινάρια είναι δωρεάν!

Συνδρομή στην πλατφόρμα αγοράζετε εδώ:

https://bit.ly/e-languagecenter

Για όλα τα μέλη απαιτείται ένα mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος ως τις 09.04.2022, ώστε να γίνει η εγγραφή τους στο webinar, στην παρακάτω διεύθυνση:

info@yarn.edu.gr

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Margarita Kosior είναι εκπαιδευτικός, ομιλήτρια σε συνέδρια καθηγητών αγγλικής γλώσσας, συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού, καθώς επίσης και αφηγήτρια ιστοριών και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει γράψει τα βιβλία “Toby to the rescue” και “Mae to the rescue”, εικονογραφημένες ιστορίες για παιδιά που ανήκουν στη σειρά Tales of Strays, και έχει ξεκινήσει την ομώνυμη καμπάνια με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς μέσω της αφήγησης ιστοριών, της δημιουργίας σχετικού εκπαιδευτικού υλικού και της διδασκαλίας ξένων γλωσσών.

Το σεμινάριο θα γίνει στην πλατφόρμα Zoom και οι κωδικοί καθώς και η διαδικασία σύνδεσης θα αποστέλλονται σε όποιον εγγράφεται μέσω email.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά. Στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σεμινάριο status

Κατηγορία: